Advocaten, OM en rechtbank gaan praten over problemen

UTRECHT - De Nederlandse Orde van Advocaten, het parket Midden-Nederland van het Openbaar Ministerie en de rechtbank gaan donderdag met elkaar om tafel zitten om de problemen bij het OM te bespreken.
Aanleiding van het gesprek zijn de problemen die zijn ontstaan door de fusie van de parketten van Utrecht, Gooi- en Vechtstreek en Flevoland. Sinds het samengaan zijn strafdossiers vaak niet compleet en horen verdachten te laat dat hun zaak dient. Ook zijn niet altijd tolken geregeld. Door de fouten lopen veel rechtszaken vertraging op.
Het parket Midden-Nederland heeft de hulp ingeroepen van het College van Procureurs Generaal. Dat is de landelijke leiding van het Openbaar Ministerie.

XTC-LAB

Woensdag ging het opnieuw mis toen het OM een rechtszaak tegen drie vermeende XTC-handelaren . Die zaak ging woensdag niet door omdat het Openbaar Ministerie de advocaten van de verdachten niet op tijd had geïnformeerd.
De zaak van woensdag draaide om drie mannen uit Baarn, Amsterdam en Zwaag die verdacht worden van de productie en handel in drugs. Zij zouden een xtc-laboratorium hebben opgezet aan de Goeman Borgesiuslaan in Baarn. Dat werd in september 2011 opgerold waarbij bijna een miljoen euro aan drugs werd gevonden.
De rechtszaak liep al eerder vertraging op omdat één verdachte lange tijd spoorloos was maar wel een advocaat naar een zitting stuurde. Die wilde tien getuigen horen. Ook pleegde een vierde verdachte zelfmoord in zijn cel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.