Instellingen

Bezwaar Stichtse Vecht tegen geluidsnormen A2

STICHTSE VECHT - De gemeente Stichtse Vecht heeft bezwaar gemaakt tegen berekeningen van het Rijk over geluidsnormen. In het 'Landelijk Actieplan Geluid' van het Rijk, is niet meegenomen dat er op de A2 inmiddels 130 wordt gereden.
De berekeningen gaan nog uit van lagere snelheden en wethouder De Groene van Stichtse Vecht vreest dat zijn gemeente door verkeerde gegevens nog meer in de herrie komt te zitten.
"Ik vind sowieso dat een wet die een jaar van kracht genomen is in het rapport hoort. Pas dan kun je conclusies trekken. Dit soort dingen achterwege laten, dat kan echt niet", zegt hij.

MILIEUWINST

In het rapport van het Rijk staat dat auto's weliswaar steeds stiller worden, maar dat dat effect teniet wordt gedaan doordat er steeds meer verkeer komt. Als dat klopt, wordt de situatie voor Stichtse Vecht slechter. De milieuwinst van stille auto's is volgens de gemeente al lang verdwenen door de snelheidsverhoging.
Stichtse Vecht is het ook niet eens met de nieuwe geluidsnormen voor het treinverkeer. De gemeente zegt dat de cijfers uit het rapport niet goed zijn onderbouwd en heeft ook daar een bezwaar tegen ingediend.
Bovendien vindt Stichtse Vecht dat het actieplan weinig ambitie uitstraalt om geluidsoverlast in te dammen. De gemeente vindt dat de minister juist de geluidsgrenzen opzoekt, in plaats van de decibellen te verminderen.
Ten slotte vindt Stichtse Vecht de timing van de procedure ongelukkig: bezwaar maken moest tijdens de vakantieperiode.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.