"Schedel gevonden in pand Janskerkhof"

UTRECHT - In een gebouw van de Universiteit Utrecht aan het Janskerkhof zijn een schedel en botten gevonden. Het gaat om menselijke resten, die waarschijnlijk ouder zijn dan 50 jaar. Dat schrijft universiteitskrant DUB.
Het pand van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie wordt momenteel verbouwd. Hoewel er niets op de bouwtekeningen stond, vonden asbestsaneerders een gemetselde kelder onderin het pand. Toen de werklieden in de kelder keken, vonden ze de schedel.

STRAFVERVOLGING

Het werk werd direct stilgelegd. Twee archeologen hebben de schedel onderzocht. Omdat de botten ouder dan 50 jaar zijn, is de verjaringstermijn voor eventuele strafvervolging verlopen. Daarom laat de politie het onderzoek naar de herkomst over aan de wetenschappers.
De archeologen vermoeden dat de botten uit een graf uit de 16e eeuw komen, omdat op die plek het Minderbroederklooster stond. Zeker weten doen ze dat niet, omdat de schedel niet meer op de originele plek ligt.

TIENTALLEN GERAAMTES

Op het Janskerkhof, de naam zegt het al, zijn vaker menselijke resten gevonden. In 2000 werden bij wegwerkzaamheden vele tientallen geraamtes aangetroffen van mensen die eeuwen geleden waren begraven.
Zodra het onderzoek is afgerond, zorgt de gemeente voor een herbegrafenis van de schedel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.