Instellingen

Utrechters maken scheurkalender met een luchtje

UTRECHT - Twee Utrechters hebben de beste spreuken op deuren en muren in wc's gebundeld tot een scheurkalender. Elke keer dat ze in het kleinste kamertje van een kroeg of disco een mooie one-liner tegenkwamen, schreven ze die op. Maar ook de wc's van de Universiteit Utrecht vormden een bron van inspiratie.
Opvallend is dat de teksten en tekeningen die ze tegenkwamen veel verder gaan dan poep en pies of andere schunnigheid. Op sommige muren staan filosofische of religieuze teksten, maar ook hele discussies met tientallen deelnemers.
Met alle verzamelde leuzen stapten Guido van Eijk en Hans Schouwenburg naar een uitgever en die zag hun idee wel zitten.

AANWAS

De kroegen zijn lang niet altijd blij mee met het vandalisme. In sommige cafés wordt het muurschrijven gedoogd maar krijgt het toilet in de loop van tijd weer een nieuwe laagje verf. "Helemaal niet verkeerd", zegt Guido van Eijk: "Zo blijft er een nieuwe aanwas aan wc-graffiti."
De scheurkalender 'To Pee or not to Pee' ligt vanaf vandaag in de boekhandel, maar is pas vanaf 1 januari 2014 te gebruiken.

Utrechters maken scheurkalender met een luchtje

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.