RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners De Wijngaard Bosch en Duin in droomboek voor koning

1/2
BOSCH EN DUIN -

Negen bewoners van verpleeghuis De Wijngaard in Bosch en Duin staan in het droomboek voor de koning. Het boek 'Mijn droom voor ons land', waarin de dromen en wensen van 6500 Nederlanders staan, is donderdag gepresenteerd aan koning Willem-Alexander.

De bewoners van De Wijngaard schreven in mei ieder een wens, die ze bevestigden aan een papieren kroon. Het Nationaal Comité Inhuldiging selecteerde een foto van het project en drukte die af in het boek. Eén bewoner en een begeleider waren bij de overhandiging in Paleis 't Loo in Apeldoorn aanwezig.

Bij de presentatie, die rechtstreeks op tv werd uitgezonden, waren ook koningin Máxima en honderden droominzenders aanwezig. Ter ere van de nieuwe koning riep het Nationaal Comité Inhuldiging in april mensen op hun toekomstdroom voor Nederland in te zenden.


SELECTIE

Een jury van 16 bekende Nederlanders maakte vervolgens een selectie van zo'n 300 "verrassende, begrijpelijke en inspirerende" dromen voor publicatie in het droomboek. Onder anderen André van Duin, Albert Verlinde en Wendy van Dijk zaten in de jury.

De digitale versie van het boek is vanaf donderdagmiddag 16.00 uur te downloaden via www.mijndroomvooronsland.nl Vanaf 18.00 uur kan elk huishouden met een waardebon een gratis exemplaar ophalen bij een boekhandel in de buurt.
Bezoek ook:
- Website droomboek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -