Instellingen

Heinz in Zeist schrapt 180 banen

© Angelika Warmuth, ANP / EPA
ZEIST - Bij voedselproducent Heinz in Zeist verdwijnen de komende tijd 180 kantoorbanen. Volgens het management zijn de ontslagen nodig om de wereldwijde marktpositie te versterken.
De werknemers van wie de baan op de tocht staat, hebben volgens een woordvoerder allen kantoorfuncties. De productiemedewerkers die in Utrecht werken behouden vooralsnog hun baan.

SOCIAAL PLAN

Het kantoorpersoneel in Zeist en de vestigingen in Utrecht, in het Gelderse Elst en in Nijmegen is recent met een speciaal belegde bijeenkomst op de hoogte gebracht van de plannen.
De ondernemingsraad van het concern buigt zich nu over een sociaal plan. Daarover moet binnen enkele weken duidelijkheid komen.

WARREN BUFFET

Het massaontslag komt niet helemaal als een verrassing. Begin dit jaar kochten investeringsmaatschappijen 3G Capital en Berkshire Hathaway, van de steenrijke Amerikaan Warren Buffet, het concern Heinz voor 21 miljard euro.
Vooral het van oorsprong Braziliaanse bedrijf 3G Capital staat bekend als een concern dat na bedrijfsovernames keihard saneert. Zo werden in Amerika en Canada dit jaar ook al bijna 700 kantoorfuncties opgeheven bij Heinz.
Wereldwijd werken er ruim 32.000 mensen bij Heinz.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.