Familie van prins Friso dankt voor medeleven

LAGE VUURSCHE - De koninklijke familie heeft op de website van het koninklijk huis een dankwoord gezet voor de steun en het medeleven, die ze als nabestaanden ontvingen na het overlijden van prins Friso. "Voor de warme woorden en blijken van steun en medeleven van velen in ons land en daarbuiten danken wij u van harte," schrijven onder anderen prinses Beatrix en prinses Mabel.
"Friso's betrokkenheid, loyaliteit en liefde hebben veel voor ons betekend. Zijn scherpe inzichten, humorvolle relativeringsvermogen en zelfverzekerde bescheidenheid zullen ons altijd bijblijven," staat op de website. De tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus werd op 16 augustus begraven in Lage Vuursche.
Drie weken na de uitvaart is het merkbaar drukker dan voorheen in het dorpje in de bossen tussen Baarn en Hilversum. Ondernemers laten aan RTV Utrecht weten dat nog iedere dag mensen het graf van Prins Friso komen bezoeken.
"Die mensen willen natuurlijk ook een kopje koffie drinken," zegt één van hen. "Maar sinds de bloemen weg zijn is het wel een stuk minder geworden." Vaak ook hopen de bezoekers volgens de ondernemers een glimp op te vangen van prinses Beatrix, die op korte termijn zal verhuizen naar kasteen Drakensteyn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.