Nieuwe topmannen De Utrechtse Spelen

UTRECHT - Theatergezelschap De Utrechtse Spelen heeft een nieuwe algemene en creatieve leiding gevonden. Jacques van Veen treedt aan als algemene directeur van het gezelschap. Thibaud Delpeut, die bij Toneelgroep Amsterdam werkte, zal de creatieve richting van De Utrechtse Spelen gaan bepalen.
De vorige creatieve en zakelijke directeurs vertrokken nadat het gezelschap onder hun leiding een tekort van 2,1 miljoen euro had opgebouwd, onder meer door de dure productie Orfeo ed Euridice.
Daarop moesten het Rijk en de gemeente Utrecht de portemonnee trekken om het theatergezelschap voor de stad te behouden.

ERVAREN

Voorzitter Steven de Waal van de Raad van Toezicht is blij dat Van Veen zich verbindt aan De Utrechtse Spelen. "Met Van Veen krijgt De Utrechtse Spelen een ervaren bestuurder in huis met grote artistieke betrokkenheid en kennis van de theaterwereld", zegt De Waal.
Met de aanstelling van Van Veen en Delpeut zegt De Waal dat hij het advies opvolgt, dat is uitgebracht na het onderzoek naar de financiële problemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.