Tempo gemeente frustreert prostituees Zandpad

UTRECHT - De prostituees die zonder werkplek zitten sinds Utrecht het Zandpad sloot, beginnen hun geloof in de beloftes van burgemeester Wolfsen te verliezen.
Wolfsen beloofde na het sluiten van het Zandpad en de Hardebollenstraat op zoek te gaan naar een nieuwe werkplek voor de vrouwen maar volgens de jurist van de prostituees maakt de burgemeester daar niet veel werk van: "Dan denk ik: hij gaat toch niet zelf een rondje lopen? Daar heeft hij toch mensen voor?"
De prostituees hebben zich verzameld onder de naam Macha's en hadden donderdag een gesprek met de gemeente. Daaruit bleek dat er voorlopig nog geen uitzicht is op een nieuwe werkplek.
De gemeente Utrecht zegt alles te doen om ervoor te zorgen dat de dames weer aan het werk kunnen. Maar volgens de gemeente is het regelen van de vergunningen en het realiseren van de werkplekken nou eenmaal een tijdrovende zaak.
Hoewel jurist Wil Post niet te spreken is over het optreden van de gemeente, roemde ze tegenover RTV Utrecht de hulpbereidheid van Utrechters. Er is zelfs een stichting "Vrienden van de Macha's" opgericht voor mensen die de vrouwen willen helpen.

Juriste Wil Post prostituees over belofte van Wolfsen
Juriste Wil Post over Vrienden van de Macha's

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.