Instellingen

Laatste loodjes voor ziekenhuis Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN - Het nieuwe ziekenhuis van Sint Antonius in Leidsche Rijn is vrijwel klaar voor gebruik. Dit weekend is er een open dag en later deze maand zullen de eerste patiënten worden ontvangen.
Vandaag heeft het personeel het ziekenhuis aan de Soestwetering bij The Wall mogen bekijken. Ze hebben al bijscholing gekregen in nieuwe werkwijzen, maar nu hebben ze ook zelf kunnen aanschouwen dat het ziekenhuis ruim en licht is opgezet, maar ook korte looproutes kent.
Zo is kankercentrum nu in één afdeling geplaatst , waarbij de chirurg en de oncoloog vlakbij elkaar zitten. Daardoor wordt het makkelijker om bijvoorbeeld afspraken te plannen, zegt de instelling.
Patiënten die in het borstkankercentrum komen, krijgen dezelfde dag nog uitslag van hun onderzoeken, is de bedoeling.
Het ziekenhuis telt in totaal 22 poliklinieken waar alle medisch specialismen vertegenwoordigd zijn. Ook heeft het ziekenhuis een huisartsenpost, die direct naast de spoedeisende hulp ligt, en is er een aparte vleugel voor psychiatrische patiënten.

IMPONEREND

Al eerder hebben enkele patiënten het gebouw met 148 bedden en tien operatiekamers mogen bekijken. "Imponerend", was hun oordeel, en: "Het voelt niet als een ziekenhuis." Op de verpleegafdelingen zijn 1- en 4-persoonskamers ingericht.
Met de komst van het hypermoderne nieuwe ziekenhuis, zullen de locaties in Oudenrijn en Overvecht volgende week verleden tijd zijn. De locatie in Nieuwegein blijft wel open.
Ook in bedrijf blijven de poliklinieken in Overvecht, Vleuterweide en Houten, die bij het ziekenhuis horen, net als het binnenkort te openen spatadercentrum in De Meern.

Laatste loodjes voor ziekenhuis Leidsche Rijn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.