Instellingen

Wervingsactie voor Burgernet begonnen

PROVINCIE UTRECHT - Minister Opstelten van Veiligheid & Justitie geeft vrijdag de aftrap van de landelijke campagne "Meld je aan voor Burgernet" waarmee de politie nieuwe deelnemers wil werven. Ook gemeenten in onze provincie doen fanatiek mee met de wervingsactie zoals in De Bilt, Leusden en Rhenen.
Burgemeester Joost van Oostrum van Rhenen is enthousiast over de wervingsactie: "samen kunnen we Rhenen nog veiliger maken want hoe meer mensen meedoen, des te groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden."
Zijn Leusdense collega Annemieke Vermeulen hielp donderdag ook mee door inwoners van haar gemeente persoonlijk in te schrijven.
Burgernet wordt toegepast bij bijvoorbeeld diefstal, inbraak en de vermissing van mensen. Deelnemers in de omgeving krijgen dan een berichtje, bijvoorbeeld via sms, met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Als ze iets zien, kunnen ze dat rechtstreeks aan de meldkamer doorbellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.
In Utrecht doen al 77.000 mensen mee aan Burgernet maar wat politiewoordvoerder Bernhard Jens betreft, zijn dat er nog niet genoeg: "we hebben gemerkt dat het ontzettend helpt. In augustus zijn er acht zaken door een Burgernetmelding opgelost."
Jens weet waar hij het over heeft want hij kreeg ook persoonlijk te maken met Burgernet toen zijn vader in een rolstoel uit het ziekenhuis wegreed. Dankzij het netwerk werd de man toen weer teruggevonden.

Politiewoordvoerder Jens over Burgernet

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.