Veroordeelde misbruiker mag terug naar Bunschoten

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - De veroordeelde pedofiel Christiaan L. mag na zijn vrijlating terugkeren naar Bunschoten-Spakenburg. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vrijdag besloten.
De slachtoffers, familieleden van L. die nu tussen 17 en 24 jaar oud zijn, eisten dat hij tijdens zijn proefverlof en na zijn vrijlating niet zou worden toegelaten in het dorp. Ze wonen zelf in de gemeente en zijn bang om L. tegen het lijf te lopen.
De advocaat van de verdachte vindt dat zijn cliënt zijn straf heeft uitgezeten en dat hij moet kunnen terugkeren naar zijn woning in het dorp. Binnenkort mag hij waarschijnlijk met proefverlof.
De rechter ging met het pleidooi van de advocaat mee, en wees erop dat de hele familie van L. in Bunschoten woont. Via die familieleden kan hij na zijn detentie werk en een woning kunnen krijgen in het dorp.
Overigens had de rechter eerder al gezegd dat de man zélf geen contact mag opzoeken met de slachtoffers en hij mag ook niet bij hun in de straat komen.
De man zelf heeftt al aangegeven dat hij bereid is om afspraken te maken om te voorkomen dat hij zijn slachtoffers bij de kerk, sportvereniging of een supermarkt zou tegenkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.