Grote drukte bij St. Antonius Ziekenhuis

LEIDSCHE RIJN - Het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Utrecht heeft zaterdag meer dan 20.000 bezoekers verwelkomd tijdens de open dag van het nieuwe ziekenhuis in Leidsche Rijn. De dag ervoor kwamen er al 6000 mensen op de Familiedag voor medewerkers.
Vanwege de drukte moesten zaterdag veel mensen wachten voordat ze het nieuwe ziekenhuis in konden gaan. Voor automobilisten was er geen parkeerplek meer.
De poli's en verpleegafdelingen waren open, maar ook operatiekamers, de gipskamer en het mortuarium waren toegankelijk. De hele dag door gaven specialisten van het ziekenhuis lezingen.
Op Twitter zijn veel bezoekers erg positief over het nieuwe ziekenhuis. "Utrecht is een mooi ziekenhuis rijker", schrijft Frans Walet. "Mooi geworden", twittert R.M. Wakker . Suzan laat weten: "Op de open dag van het Antonius Ziekenhuis. Superleuk hier! Je kan van alles zien en doen en gratis wifi!"

BEZUINIGEN

De drukke feestelijke dag staat in schril contrast met het slechte nieuws voor veel personeelsleden. Het Sint Antonius moet 14 miljoen euro bezuinigen omdat er minder patiënten zijn.
Daardoor staat de baan van 150 tot 225 medewerkers van in totaal de 5300 personeelsleden op de tocht. Op welke afdelingen de ontslagen vallen, kan het ziekenhuis nog niet zeggen.

BUDGET

Het ziekenhuis laat aan RTV Utrecht weten dat de bezuinigingen niets te maken hebben met de nieuwbouw. Daarvoor is sinds 1997 al 150 miljoen euro gereserveerd en de bouw is binnen dat budget gebleven.
Op 16 september verwacht het nieuwe ziekenhuis aan de Soestwetering de eerste patiënten. Dan zullen de locaties Overvecht en Oudenrijn de deuren sluiten.

Drukte bij nieuw St. Antonius Ziekenhuis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.