"Prostituees Zandpad door sluiting veel slechter af"

UTRECHT - Veel van de prostituees die werkten aan het Utrechtse Zandpad zijn door het sluiten de ramen slechter af. Het tv-programma Eén Vandaag sprak zo'n 40 prostituees en die zeggen allemaal dat hun werk nu minder veilig is en dat ze veel minder inkomsten hebben.
Een aantal van de vrouwen die de journalisten van het tv-programma sprak, werkt nu op straat of illegaal in hotels. In de uitzending zeggen prostituees dat ze de beveiliging van Wegra missen. De gemeente had beloofd ze te helpen, maar de vrouwen die Eén Vandaag sprak, zeggen niets van de stad te hebben gehoord.
Vorige maand verloren 230 prostituees hun werkplek aan het Zandpad, omdat exploitant Wegra volgens de gemeente onder meer mensenhandel faciliteerde. Eerder werden al vergunningen van andere exploitanten ingenomen, zodat na het sluiten van de 98 ramen van Wegra, er geen raamprostitutie meer in de stad is.
In de uitzending zegt burgemeester Wolfsen dat hij achter zijn besluit blijft staan. Hij hoopt dat een corporatie die de prostituees zelf opzetten, snel een doorstart kan maken op het Zandpad.
De plannen verlopen nog niet voorspoedig, omdat de dames geen financiering krijgen bij de banken. Wolfsen praat maandag met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie over de geldkwestie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.