KPJ Eemnes viert jubilieum met feestweek

EEMNES - De Katholieke Plattelands Jongeren (KPJ) in Eemnes bestaan 80 jaar en de hele week is dat gevierd met activiteiten voor het hele dorp. Er waren feesten en onder meer een solexrace. De laatste dag van het jubileum werd begonnen met een katholieke mis.
Toch draait het ondanks de naam niet meer zo nadrukkelijk om het geloof, alhoewel de KPJ nog warme banden onderhoud met de kerk. Ook is het allang niet meer zo dat het een vereniging van boerenzonen en -dochters is.
"Natuurlijk zijn er veel leden die inderdaad iets te maken hebben met het boerenleven bij de KPJ", zegt voorzitter Patrick Diercks. "Maar er zijn ook leden die studeren in Amsterdam of in een rijtjeshuis wonen."
Veel afdelingen zijn de afgelopen jaren ter zielen, maar Diercks zegt dat de KPJ Eemnes nog bestaat omdat de Eemnesser jeugd zich thuis voelt bij de vereniging. "Het is bekend en het is veilig", zegt hij."Het is heel prettig als je de hele week in de stad zit, je dan in het weekend kunt uitblazen in je eigen vertrouwde omgeving."
Met ruim 200 actieve leden is de KPJ de grootste plattelandsvereniging in de regio.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.