Instellingen

Wateroverlast en stormschade in de regio

UTRECHT - Het stevige herfstweer leidt in veel Utrechtse gemeenten tot overlast. De brandweer moest dinsdagavond en woensdagnacht onder meer uitrukken vanwege stormschade in onder meer Leusden, Zeist, Utrecht, Abcoude, Wilnis en Mijdrecht.
De brandweer moest onder meer naar de skipiste Nieuwegein voor een melding van stormschade. Vanuit onder meer Bilthoven, De Bilt, Bosch en Duin, Veenendaal, Utrecht en Maarssen kwamen ook meldingen over wateroverlast. Zo had zorgcentrum Schutsmantel aan de Gregoriuslaan in Bilthoven last van een lekkage.
Dinsdag is er al meer regen gevallen dan in de hele afgelopen zomer. Normaal valt er in september ongeveer 80 millimeter regen. Die hoeveelheid is nu op veel plaatsen al bereikt, met toppers van 100 milimeter en meer. In Midden- en Noord-Nederland zijn de extremen minder groot met 20 tot 40 millimeter.
In plaatsen als Haarlem, IJmuiden en Zandvoort liepen kelders onder en stonden straten blank. Op de A9, de A8 en de A7 stonden door het slechte weer lange files. Ook in Zuid-Holland kreeg de brandweer tientallen meldingen van stormschade en wateroverlast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.