Buurtbewoner stopt opblaasbare tennishal Soest

SOEST - De rechter heeft bepaald dat het bezwaar van een buurtbewoner tegen de vergunning voor een opblaasbare tennishal in Soest terecht is. Daardoor kunnen ruim 700 tennissers deze winter niet terecht op tennispark De Toss.
De tennissers hebben al zes jaar de beschikking over een blaashal, die alleen in de winter wordt opgezet. Maar de hal past niet in het bestemmingsplan en mag daarom niet worden opgeblazen.
De gemeente Soest heeft geen problemen met de opblaasbare tennishal en gaat daarom het bestemmingsplan aanpassen. Maar dat is voor dit winterseizoen te laat, omdat ook de gemeenteraad de aanpassing van het plan moet goedkeuren.

TELEURSTELLING

De teleurstelling op het tennispark is groot. "Als wij niet meer kunnen bewegen, kunnen we ons ei niet meer kwijt", zegt Harry Balk van het tennispark. "Het is van zeer groot belang dat wij in de wintermaanden kunnen blijven tennissen."
De buurman heeft bezwaar gemaakt omdat hij vindt dat de hal zeer milieu-onvriendelijk is. De tennissers voelen zich "genaaid" door de man, omdat hij al eens duizenden euro's heeft gekregen om de hal te gedogen.

Buurtbewoner stopt opblaasbare tennishal Soest

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.