Instellingen

GroenLinks overweegt actie tegen website

PROVINCIE UTRECHT - Fractievoorzitter Bas Nugteren van GroenLinks in de Provinciale Staten overweegt juridische stappen tegen de website Allesinperspectief.nl Op de site verschijnen bijna dagelijks artikelen waarin Nugteren wordt beschuldigd van racisme tegen Turken.
Dat zou onder meer zijn gebeurd in 2011 toen Nugteren werkzaam was bij de Universiteit van Utrecht. De site zegt een opgenomen gesprek in handen te hebben waarin de fractievoorman 'fel anti-Turkse uitspraken' zou doen. Zo zou hij volgens de makers van de site Turken hebben willen weren van de Universiteit.
Nugteren is geschokt door de aantijgingen die volgens hem op niets zijn gebaseerd. "Het beschadigt me en ik wil kijken wat de juridische mogelijkheden zijn om hier tegen op te treden. Ik keur alle vormen van racisme af."
Het gewraakte geluidsfragment waar Allesinperspectief.nl aan refereert is op de site overigens nergens terug te vinden. Ook de schrijver van de artikelen is onbereikbaar voor commentaar.
Allesinperspectief.nl is in 2010 opgericht als blog van waaraan studenten, wetenschappers en journalisten zouden meewerken. In de lijst met deelnemers staan veel Turkse namen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.