Instellingen

Utrechtse ex-vriend vast voor moord Den Bosch

© ANP
UTRECHT - De politie heeft dinsdagavond een 22-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Zweedse scholiere Saga Backman (19) uit Den Bosch. De man is de ex-vriend van het slachtoffer. Hij zou haar hebben doodgestoken.
Volgens Omroep Brabant heeft Saga de dag voor haar overlijden nog met haar mentor gesproken over doodsbedreigingen van haar ex-vriend. Dat heeft het afdelingshoofd van het Koning Willem I College gezegd tegen de regionale zender.
De vrouw werd dinsdagochtend rond 8.20 uur gewond gevonden in een brandgang die uitkwam op de Leonardus van Veghelstraat in Den Bosch. Ze overleed korte tijd later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De politie is meteen een onderzoek begonnen en kon op basis daarvan de verdachte rond 18.45 uur aanhouden in Utrecht. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
De zaak is dinsdagavond (en woensdag in de herhaling) aan bod gekomen in Opsporing Verzocht. Dat heeft tot op heden drie tips opgeleverd, die door het rechercheteam verder worden onderzocht. Vermoedelijk wordt er donderdag sectie verricht om de doodsoorzaak te kunnen vaststellen.

Utrechter vast voor moord in Den Bosch

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.