RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verbouwing Utrecht Centraal lastig voor rolstoelers

UTRECHT - Utrecht Centraal is slecht toegankelijk door de verbouwing van het station. Vooral mindervaliden hebben er last van.

Volgens rolstoelgebruiker Fuat Akbulut kan de bewegwijzering beter op de tijdelijke looproute. Liften zijn bijvoorbeeld slecht te vinden. Ook kan de smalle tunnel onder het station gevaarlijke situaties voor mindervaliden opleveren. In de spits kunnen zij er in het gedrang raken met andere reizigers.

Als laatste kritiekpunt noemt Akbulut de helling na de lift bij busstation Oost. Als rolstoelgebruikers de lift uitkomen, zouden ze door deze helling makkelijk de trap kunnen afrijden. Die zit enkele meters na de lift.

Ondanks deze kritiekpunten is Akbulut over het algemeen positief over het nieuwe Utrecht Centraal. Hij merkt dat er de afgelopen jaren veel veranderingen zijn doorgevoerd waarmee rekening wordt gehouden met mindervaliden. Zo zijn er op het verbouwde deel van het station onder andere geen hoge drempels meer.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht