VVD wil langere treinen in de winter

UTRECHT - De VVD in de Tweede Kamer wil dat de NS bij winterweer langere treinen inzet dan vorig jaar. Kamerlid Betty de Boer begrijpt dat er bij vrieskou minder treinen kunnen rijden, maar het gevolg mag volgens haar niet zijn dat de passagiers die dag op elkaar gepropt moeten worden vervoerd.
"Zoals de reizigers vorig jaar vervoerd werden, vind ik onverantwoordelijk en onveilig," zegt De Boer. "Er zaten veel te veel mensen in veel te korte treinen. Je moet er toch niet aan denken dat er paniek uitbreekt in een trein waar de mensen tegen de ramen aangeplakt zitten."

SCHIPHOL

De Boer wil verder dat staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur onderzoekt of de bereikbaarheid van luchthaven Schiphol kan worden verbeterd, zonder te tornen aan de veiligheid en noodzakelijk onderhoud.
"Schiphol is wel van essentieel belang voor het verdienvermogen van Nederland," vindt de VVD. "Regelmatig vallen treinen uit rond Schiphol en dat is bijzonder ongunstig voor de bereikbaarheid van de luchthaven."

TREINKAARTJE

Als het aan de VVD ligt, wordt het treinkaartje voorlopig niet duurder. "De NS moet eerst maar eens in eigen vlees snijden en niet de last bij de reiziger leggen," meent De Boer.
Volgens een woordvoerder van de NS voert de vervoerder slechts het beleid uit dat door het kabinet-Rutte I is uitgezet. "Vervoerders moeten gezamenlijk 50 miljoen euro bij elkaar brengen in 2015, dat wordt geïnvesteerd in het spoor. Dat beleid voeren wij uit, door de prijzen van het kaartje met 1 procent te verhogen bovenop de inflatiecorrectie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.