Instellingen

Deskundigen werken aan begroting Azotod

© uitinleidscherijn.nl
DE MEERN - De gemeente Utrecht denkt dat het goed kan komen met poppodium Azotod, maar is niet van plan om het podium een garantstelling van 15.000 euro te geven om een faillessement af te wenden. Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.
In de brief schrijft het stadsbestuur dat een 'netwerk aan deskundigen' inmiddels werkt aan het sluitend maken van de begroting van het podium in De Meern. Zolang dat niet is gebeurd, wil de gemeente geen garanties afgeven.
Het tweede poppodium van de gemeente kan de begroting maar niet rond krijgen en wilde daarom een terras bouwen voor meer inkomsten. Dat werd door ambtenaren afgeraden omdat de verwachte opbrengsten de kosten niet zouden dekken.
Bovendien mocht het terras uit alleen uit het zicht van voorbijgangers worden aangelegd om niet teveel te concurreren met andere horeca.
Daarop heeft het bestuur van Azotod het pand te koop aangeboden aan de gemeente, maar die bood volgens het poppodium veel te weinig. Als het podium failliet gaat, zijn er volgens de gemeente meerdere partijen geïnteresseerd in de locatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.