Tienhovens biertje strijdt om internationale prijs

TIENHOVEN - In Japan wordt zaterdag bekend gemaakt of de Winterstout, een speciaal biertje, de lekkerste van de wereld is. Het recept voor het biertje is bedacht in Tienhoven door brouwers Danielle Duits en Marco Lauret.
"Gewoon hier in de bijkeuken van mijn huis", zegt Duits. Na veel proeven kwamen ze uiteindelijk tot het recept van het krachtige biertje. "We hebben ons biertje toen ingezonden voor de internationale wedstrijd in Japan". Inmiddels weten ze dat ze tot de beste drie behoren. Zaterdag wordt duidelijk of ze goud, zilver of brons voor hun biertje krijgen.

THUISBROUWERS

Volgens het Klein Brouwerij Collectief komen er steeds meer thuisbrouwers in Nederland. "Het is vrij gemakkelijk en een leuke hobby natuurlijk", zegt Constant Keinemans van het Collectief. Daarnaast ziet hij dat er steeds meer vraag is naar streekproducten en speciaal biertjes daar goed op inspelen.
Samen met de gemeente Stichtse Vecht en de provincie Utrecht gaan Duits en Lauret bekijken of ze een eigen brouwerij kunnen beginnen. Zij laten hun speciaal biertjes nu nog brouwen in België.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.