Instellingen

"Milieuzone is symboolmaatregel uit GroenLinks-koker"

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad bespreekt donderdagavond het referendumverzoek over de milieuzone. Het college wil oudere auto's uit de binnenstad weren om de luchtkwaliteit te verbeteren.
Het CDA in de stad steunt het referendumverzoek van een groep Utrechters en de KNAC, de vereniging van autobezitters. Het voldoet aan de regels die de gemeente daarvoor gesteld heeft en de vraagstelling is helder, stelt de partij. Eerder lieten de VVD en de PvdA al doorschemeren dat ze niet tegen een volksraadpleging over de milieuzone zijn.
Het standpunt van het CDA zal door het referendum overigens niet veranderen. "De fractie is en blijft tegen deze symboolmaatregel uit de Groenlinks-koker", schrijft de partij. Fractievoorzitter Sander van Waveren: "Een referendum heeft niet onze voorkeur, maar als het helpt om collega's van de coalitiepartijen Groenlinks, PvdA en D66 te overtuigen is het de moeite waard."
Het CDA deelt de ambitie van het stadsbestuur om de luchtkwaliteit te verbeteren, maar ziet geen heil in een milieuzone. Meerdere onderzoeken tonen volgens het CDA aan dat de invloed ervan zeer beperkt is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.