Henk Westbroek: Burgemeester is mijn droombaan

UTRECHT - Henk Westbroek overweegt te solliciteren naar de functie van burgemeester van Utrecht. Voor hem zou dat zijn droombaan zijn. Dat vertelt de zanger en presentator aan RTV Utrecht.
Op Facebook is deze week een actie gestart om hem burgemeester te laten worden van de Domstad. Volgens de initiatiefnemer van de pagina is Westbroek momenteel de populairste kandidaat om de stad te leiden.
Twee keer eerder solliciteerde de Utrechter naar de functie van burgervader. Een kandidaatschap zou echter omslachtig zijn omdat de Utrechter niet verbonden is aan een politieke partij.

KANDIDATEN

Sinds burgemeester Wolfsen in mei bekendmaakte per 1 januari 2014 te stoppen als burgemeester, wordt er volop gespeculeerd over zijn opvolging. Enkele namen die rondzoemen zijn die van oud-vakbondbestuurder Agnes Jongerius en PvdA-voorzitter Hans Spekman.
D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold werd ook veelvuldig genoemd, maar hij liet begin september weten dat hij niet solliciteert. Oud-fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks gaf onlangs aan "helemaal geen zin" te hebben om burgemeester te worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.