Utrechter langer vast voor moord op ex

UTRECHT - De verdachte ex-vriend van de 19-jarige Zweedse studente Saga Backman die dinsdag werd doodgestoken in Den Bosch, zit nog zeker twee weken langer vast. De rechter in Den Bosch heeft dat vrijdag bepaald.
Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van moord dan wel doodslag. De jonge vrouw werd dinsdagochtend doodgestoken in een brandgang in de Leonardus van Veghelstraat in Den Bosch. Buurtbewoners zeggen dat ze werd opgewacht.
De politie bevestigde donderdag dat ze al langer werd bedreigd door haar 22-jarige ex-vriend uit Utrecht en dat ze daar in augustus aangifte van had gedaan. De aangifte was nog niet in behandeling genomen.
Minister Ivo Opstelten van Justitie heeft met de korpsleiding gebeld over de kwestie. Hij vindt het vreselijk dat het meisje al wel aangifte had gedaan, maar dat ze vanuit de politie nog geen steun zou hebben gekregen. De minister wil dat er een intern onderzoek naar de gang van zaken komt,
De politie is nog op zoek naar het moordwapen, een groot mes. Ook de kleren die de verdachte droeg zijn nog niet gevonden.
In een speciaal opsporingsbericht op Omroep Brabant is het publiek uit de buurt vrijdagavond gevraagd om nog eens goed rond te kijken naar de spullen. De politie wil verder nog weten via welke route de verdachte is gevlucht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.