Kamervragen over wietplannen Utrecht

UTRECHT - De PvdA in de Tweede Kamer wil van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid weten of het voorgenomen wietexperiment in Utrecht kans van slagen heeft. De partij heeft vrijdag schriftelijke vragen gesteld.
PvdA-Kamerlid Marith Rebel vraagt of het kabinet inmiddels van standpunt is veranderd als het gaat over het legaal telen van wiet. Eerder liet minister Opstelten weten dat hij fel tegen cannabisteelt is, ook als het gaat om grootschalig inzetten van gedoogregelingen, zoals Utrecht wil.
De PvdA'er vraagt zich af of Opstelten het met haar eens is dat de burgemeester, hoofd van de politie en de hoofdofficier van justitie zelf maar moeten bepalen of er wordt opgetreden tegen de wietclub.
Ook wil Rebel weten of er bij het ministerie van Volksgezondheid eerder een ontheffing heeft verleend voor het telen van cannabis dat is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek in de geneeskunde.
De gemeente Utrecht wil een wietclub toestaan, waar de deelnemers hun eigen wiet kweken, maar staat ook achter een wetenschappelijk experiment met wietgebuikers met psychiatrische aandoeningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.