Greenpeace pal achter plan windmolens Lage Weide

UTRECHT - Natuurorganisatie Greenpeace springt in de bres voor de plannen van de gemeente Utrecht om zes windmolens op industrieterrein Lage Weide te plaatsen. De organisatie heeft zich daarom voor het eerst met lokale windmolenplannen bemoeid.
Volgens Greenpeace is het noodzakelijk dóór te pakken met alle plannen voor duurzame energie in Nederland. Normaal bemoeit de organisatie zich niet met dit soort lokale plannen, maar nu wel, want Utrecht is voor Greenpeace een soort proeftuin.
"We vinden Lage Weide een prachtig voorbeeld van een parkje waar burgers zelf het initiatief hebben genomen. Daarom gaan we actieve steun geven", zegt Joris Wijnhoven, campagneleider klimaat en energie Greenpeace.

ONRUST

De plannen voor windmolens zorgen in de omgeving van Lage Weide voor veel onrust. Bewoners van onder meer Zuilen, Terwijde, Maarssen en Maarssenbroek vrezen voor geluidsoverlast, waardedaling van hun woningen en slagschaduw van de wieken.
Volgens Greenpeace is het milieubelang groter dan de mogelijke overlast. De organisatie wijst op de klimaatverandering en op de ambities voor windenergie op het land, die zijn opgenomen in het recent afgesloten Energieakkoord.
Vrijdag was de laatste dag dat betrokkenen een zogeheten zienswijze voor de plannen kon indienen bij de gemeente. Die gaat alle reacties op de plannen nu op een rij zette en naar de gemeenteraad sturen. Die heeft het laatste woord over de molens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.