Instellingen

Utrechtse bestuurders tegen strafvermindering na uitzenden bewakingsbeeld

PROVINCIE UTRECHT - Het uitzenden van beelden van bewakingscamera's op televisie mag niet leiden tot strafvermindering voor daders in de rechtszaal. Dat vindt een grote meerderheid van de lokale Utrechtse bestuurders.
Website Nu.nl liet een onderzoek uitvoeren onder lokale bestuurders over het gebruik van bewakingscamera's. Daaruit blijkt dat 81 procent van de Utrechtse politici vindt dat het uitzenden van beelden van verdachten niet mag leiden tot lagere straffen.
De hoofdverdachte in de zaak van een ernstige mishandeling in Eindhoven kreeg onlangs minder straf dan het Openbaar Ministerie had geëist omdat de rechter vond dat zijn privacy was aangetast door het uitzenden van bewakingsbeelden. De Utrechtse politici denken daar dus anders over en vinden bovendien dat de politie en Justitie intensiever gebruik moeten kunnen maken van bewakingsbeelden.
Wat opvalt is dat de Utrechters niet zo enthousiast zijn over de uitbreiding van het cameratoezicht op straat. Bijna de helft van de ondervraagden, zo'n 46 procent, is voor maar 32 procent van de ondervraagden is tegen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.