Instellingen

Sint Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn open voor publiek

LEIDSCHE RIJN - Het nieuwe Sint Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn is vanaf deze week volop in gebruik. Maandag opende de instelling de deuren en de grote baas van het ziekenhuis, Douwe Biesma, was niet ontevreden: "hele grote problemen hebben we eigenlijk niet gehad."
Het ziekenhuis beschikt over 148 bedden voor langdurige opname, 70 plaatsen voor dagbehandeling en 10 operatiekamers. Ruim een week geleden trok de open dag van het nieuwe ziekenhuis meer dan 20.000 bezoekers.
Met de opening van het ziekenhuis in Leidsche Rijn sluiten de vestigingen in Oudenrijn en Overvecht. De hoofdvestiging van het Antonius Ziekenhuis blijft Nieuwegein en in Houten is een polikliniek. Vrijdag werden in Leidsche Rijn al zes patiënten van de locatie Oudenrijn verhuisd naar het nieuwe onderkomen.
Het Sint Antonius Ziekenhuis moet voor 14 miljoen euro bezuinigen en dat betekent dat tussen de 150 en 225 banen op de tocht staan. Dat heeft volgens het ziekenhuis niets te maken met het nieuwe gebouw. Door bezuinigingen en het hogere eigen risico stellen mensen minder dringende medische ingrepen steeds vaker uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.