Instellingen

Kabinet blijft haast maken met Ring Utrecht

UTRECHT - De Ring Utrecht moet onverminderd snel worden aangepakt en er komt ook veel geld beschikbaar voor het verbeteren van het spoor bij Utrecht. Dat staat in de begroting van het ministerie van Infrastructuur die dinsdag is gepresenteerd.
Minister Melanie Schultz geeft volgend jaar in totaal 2,8 miljard euro uit om in wegen te investeren. Zo wordt er 149 kilometer asfalt aangelegd in Nederland en komt geld voor spreiding van het verkeer, meer containervervoer via het water en proeven met technologie voor verkeersinformatie en 'spitsmijdprojecten'.
Nog eens 2,4 miljard euro gaat naar het spoor. Dat geld moet er onder meer voor zorgen dat de doorstroming rond Utrecht verbetert. Daar is het nu een 'spaghetti van sporen', waardoor het aantal treinen dat er kan rijden beperkt is. ProRail is al aan het werk om de sporen te ontwarren.
Verder zal een deel van het geld dat beschikbaar is voor het spoor opgaan aan het verbeteren van de ov-chipkaart en worden geïnvesteerd in het nieuwe spoorbeveiligingssysteem ERTMS, waarmee al proeven worden gedaan tussen Utrecht en Amsterdam. Ook worden er stations opgeknapt en komen er meer fietsenstallingen bij.
Het ministerie kreeg eerder al een flinke bezuiniging voor de kiezen, waardoor een aantal projecten geschrapt of vertraagd werden. Van de 6 miljard die het kabinet nu bezuinigt, valt jaarlijks 18 miljoen euro bij Infrastructuur neer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.