Tot vijf jaar geëist voor overval zonnestudio

UTRECHT - Tegen de vijf verdachten van een gewapende overval op een zonnestudio in Utrecht vorig jaar, zijn dinsdag celstraffen tot vijf jaar geëist. Drie van hen zouden in juli vorig jaar de studio aan de Vleutenseweg hebben overvallen. De andere twee zouden hebben geholpen.
De eis van justitie is zwaar omdat de drie overvallers berekenend te werk gingen. Ze bedreigden het personeel en de klanten met een vuurwapen. Bovendien hebben ze hun slachtoffers mishandeld, zei de officier van Justitie.
De overvallers gingen er vandoor met een bedrag tussen de 6000 en 7000 euro. "Nietsontziend geweld, voor een paar duizend euro", zei de officier tijdens de zitting. "Mensen hebben doodsangsten uitgestaan. Dit is een overval van de zwaardere categorie."
Uit afgeluisterde telefoongesprekken, beelden van de overval en verklaringen van slachtoffers, blijkt dat één van de medewerkers van de zonnestudio betrokken was bij de voorbereidingen van de overval. De officier wil daarom dat de vrouw 30 maanden de cel ingaat.
De uitspraak is naar verwachting over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.