Instellingen

'Vieze' apotheek Cothen begonnen aan schoonmaak

COTHEN - De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft Dorpsapotheek Cothen per direct gesloten vanwege 'ernstige risico's voor de patiëntveiligheid'. Bij een inspectie was de apotheker zelf op vakantie en stond er onbevoegd personeel in de zaak.
De controle van de recepten was onvoldoende en de administratie deugde niet. Ook was het in de apotheek rommelig en onhygiënisch. Zo waren medicijnen bedorven en lagen er natte geneesmiddelen in de koelkast.

ROMMEL

Er zijn ook steriele katheters en verbandmiddelen aangetroffen die over datum waren. Steriele katheters lagen bovendien naast en tegen een gevulde vuilniszak. Een afvalton met geneesmiddelen was overvol, zo zag de inspecteur. In kasten lag administratie vermengd met geneesmiddelen voorzien van patiëntetiketten met onduidelijke status.
Op de werkplek van de assistent lagen medicijnen van verschillende patiënten waaraan met onderbrekingen gewerkt werd, naast en door elkaar. De spreekkamer was door de rommel niet inzetbaar.

SCHOONMAAK

De sluiting geldt tot het moment dat de apotheek, naar het oordeel van de inspectie, weer verantwoorde zorg kan leveren. De dorpsapotheek wordt op dit moment grondig schoongemaakt. Een interim-apotheker is te hulp geschoten, want de eigenaar van de apotheek is nog op vakantie in Griekenland. Hij komt maandag terug. De apotheker uit Cothen hoopt dat zijn zaak vrijdag weer open kan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.