Amersfoortse topambtenaar maakt klus niet af

AMERSFOORT - Na twee jaar moet Amersfoort weer op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris. Han Bekkers houdt het voor gezien. Sinds vorig jaar werd onder zijn leiding gewerkt aan een reorganisatie van het gemeentelijk apparaat.
Bekkers moest ook de onderlinge verhoudingen op het Amersfoortse stadhuis verbeteren, maar Bekkers zal de organisatie uiteindelijk niet leiden. Hij vindt het verstandig om de invoering van de maatregelen door een nieuw iemand te laten doen, zo heeft hij aan het gemeentebestuur meegedeeld.
Volgens wethouder Lubbinge heeft Bekkers goed werk verricht. "Met zeer veel waardering hebben we er kennis van genomen dat de rust in de organisatie is weergekeerd. En ook politiek is veel het rustiger geworden", zegt de wethouder. "Dat zijn toch prestaties die bereikt zijn."
De gemeentesecretaris haalde in twee jaar opvallend vaak zelf het nieuws. Zo was er kritiek op zijn salaris van 20.000 euro per maand en voor de zomer gingen verhalen over geruzie in de ambtelijke top in Amersfoort.
Begin volgend jaar zal Bekkers zijn werkzaamheden afronden en overdragen. In de tussentijd gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe secretaris die de plannen van Bekkers kan invoeren.

Wethouder Lubbinge over het vertrek van de gemeentesecretaris

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.