Instellingen

Verhuizing marinierskazerne Doorn vertraagd

DOORN - De Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn blijft mogelijk langer open. Het onderkomen van de mariniers in de bossen even buiten Doorn verhuist naar Vlissingen, maar dat loopt volgens Defensie vertraging op.
In de bezuinigingsplannen van het kabinet staat namelijk dat de Van Ghentkazerne in Rotterdam op termijn sluit en dat het personeel wordt overgeheveld naar de nieuwe basis in Vlissingen, waar ook de mariniers gestationeerd worden.

EMOTIES

Om de verhuizing van het personeel in Rotterdam goed te laten verlopen moeten de plannen van de mariniersbasis in Vlissingen worden aangepast en dat kost volgens een woordvoerder extra tijd. De nieuwe kazerne zou in eerste instantie medio 2017 opengaan, maar er zou sprake zijn van een vertraging van twee jaar.
Het nieuws dat de marinierskazerne in Doorn definitief naar Vlissingen verhuist, zorgde begin dit jaar voor veel emoties in Utrechtse Heuvelrug. Voor veel families brak door het besluit een onzekere tijd aan, omdat de mariniersgezinnen naar Zeeland zouden moeten verhuizen.

HERONTWIKKELING

Het college en raadsleden hebben de afgelopen jaren alles gedaan om de kazerne voor Doorn te behouden, maar dus zonder resultaat. Op dit moment is wethouder Homan nog met Defensie in gesprek over de herontwikkeling van de kazernelocatie. Binnenkort komt er meer naar buiten over de exacte invulling van die plannen.

Verslaggever Dennis van Ommeren sprak met mariniersvrouw Marieke Tel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.