Relletje over grote verkeerscontrole Eemnes

EEMNES - De VerkeersInformatieDienst (VID) heeft flinke kritiek op de Politie Midden-Nederland. Die hield woensdag een grote verkeerscontrole op de A27 bij Eemnes. Daardoor zou een file van elf kilometer zijn ontstaan.
Door de controle konden automobilisten en vrachtwagenchauffeurs niet doorrijden en daardoor liep het verkeer op de A27 tot aan Bilthoven vast, aldus de VID. Volgens de dienst staat het verkeer in de richting van Flevoland vaker vast in de buurt van de Stichtse Brug, maar doorgaans is de file niet langer dan drie kilometer.

TELEURGESTELD

Toen de VID zag dat de het abnormaal druk werd op de A27, adviseerde de dienst de politie om de controle uit te stellen tot na de spits. Woordvoerder Frank Boer is teleurgesteld dat daar niet naar geluisterd is. Hij vindt het sowieso onverstandig om de controles tijdens de spits te houden, zeker op een knelpunt als op de A27 bij Eemnes.
De politiewoordvoerder kan zich niet vinden in de kritiek van de VID. Ze ziet geen direct verband tussen de controle en de file. Ook zegt ze dat verkeerscontroles belangrijk zijn. Woensdag zijn er opnieuw veel automobilisten en vrachtwagenchauffeurs betrapt op overtredingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.