Minister onderzoekt opties studentenhuisvesting Utrecht

UTRECHT - Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft het CDA toegezegd naar een oplossing te gaan zoeken voor een slepende kwestie rondom studentenhuisvesting in Utrecht. CDA-kamerlid Raymond Knops werd afgelopen maand op de zaak gewezen tijdens een werkbezoek met de Utrechtse CDA-afdeling.
Knops: "Meer leegstaande kantoorpanden die eigendom zijn van het Rijk zouden in aanmerking moeten komen voor studentenhuisvesting. Zeker in steden als Utrecht, waar de kamernood groot is. In Utrecht staat het oude Belastingkantoor al jaren leeg, maar de prijs die het Rijk vraagt voor het pand is vele malen hoger dan de maximale opbrengst die de SSH, de studentenhuisvester, ervoor kan krijgen. Een patstelling van jaren, waar niemand bij gebaat is."
Het CDA vindt het juist mooi om te zien dat maatschappelijke organisaties en huisvesters ermee aan de slag willen. De overheid is er dan om ontwikkelingen mogelijk te maken, niet in de weg te staan.
De Utrechtse CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren: "Studenten in Utrecht hebben veel moeite met het vinden van een woning en er zijn flinke wachtrijen. Een leegstaand pand in het hart van een stad die staat te trappelen om te ontwikkelen is daarom een gemiste kans."
In het overleg heeft minister Blok toegezegd zich in de situatie van het oude belastingkantoor te verdiepen. Hij heeft beloofd de Kamer hier per brief over te informeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.