Burgemeester Bolsius rijdt privé in dienstauto

AMERSFOORT - Burgemeester Bolsius van Amersfoort rijdt privé in de dienstauto van de gemeente. De gemeente geeft dat niet op aan de belastingdienst. Dat blijkt uit gegevens van de gemeente en een bron dicht bij de burgemeester.
De burgemeester heeft een groot aantal nevenfuncties, waarvan een deel losstaat van zijn functie als burgemeester. Als hij voor die nevenfuncties op pad gaat, dan vindt de Belastingdienst dat een privérit.

BIJTELLING

In de administratie van de gemeente Amersfoort worden die ritten echter niet als een privérit genoteerd en dat is fiscaal onjuist. Volgens een bron dicht bij de burgemeester heeft hij geen bijtelling bij zijn inkomstenbelasting voor het gebruik van de dienstauto.
Daarnaast blijkt dat de burgemeester zich met de dienstauto naar Schiphol laat rijden als hij vakantiereizen maakt. Ook deze ritten worden in de administratie van de gemeente niet als 'privé' genoteerd.

REACTIE

Bolsius erkent dat hij de dienstauto voor privédoeleinden gebruikt. In een reactie zegt hij dat dat sporadisch voorkomt. Bolsius zegt zelf binnen de norm te blijven van wat fiscaal toegestaan is, namelijk minder dan 500 kilometer per jaar.
Opvallend is dat burgemeester Bolsius zijn ritjes voor zijn rol bij de Vereniging Sport en Gemeenten niet meetelt. In zijn reactie schrijft hij dat die nevenfunctie ambtsgebonden is en dus niet meegeteld hoeft te worden. Op de website van de gemeente Amersfoort staat deze nevenfunctie juist als niet- ambtsgebonden aangemerkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.