RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Van Beek officieel geïnstalleerd als commissaris van de koning

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Willibrord van Beek heeft er al een paar werkdagen op zitten, maar donderdagavond is hij officieel ge´nstalleerd als commissaris van de koning. Hij is tijdelijk aangesteld totdat de voorgenomen fusie tussen Utrecht, Noord-Holland en Flevoland afgerond is.

Van Beek gaf tijdens zijn installatie aan niet te zijn gestuurd door minister Plasterk om een provinciefusie er doorheen te jagen. "Ik heb slechts ÚÚn doel en dat is mij inzetten voor de Utrechtse bevolking, de bedrijven en instellingen", aldus Van Beek.

Burgemeester Koos Janssen gaf aan vertrouwen te hebben in de nieuwe Commissaris van de Koning. "Wij, de Utrechtse burgemeesters, vertrouwen erop dat je Utrecht door onrustige tijden heen zult helpen. We werken daar graag collegiaal en energiek aan mee."

De 64-jarige VVD'er gaat de komende tijd vooral kennismaken met de provincie. Zo bezoekt hij volgende week verschillende burgemeesters. Vrijdag is Van Beek te gast in U Vandaag.

Begin deze maand werd Van Beek beŰdigd door minister Plasterk. Hij volgt Roel Robbertsen op, die in juni na zes jaar afscheid nam. In die tussentijd nam Remco van Lunteren de honneurs waar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht