RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Speculaties burgemeesterschap Utrecht naar climax

1/2
UTRECHT -

Nu de vacature voor het burgemeesterschap van Utrecht zondag sluit, draait het mediacircus op volle toeren. Namen die nadrukkelijk circuleren zijn Agnes Jongerius en Jan van Zanen. Henk Westbroek heeft zijn kandidatuur inmiddels bevestigd.

De Utrechtse zanger en kroegbaas liet op 3FM weten dat hij een sollicitatiebrief heeft geschreven. Ook oud-PVV'er Jhim van Bemmel doet een gooi naar het burgemeesterschap. Hij liet vrijdagochtend via Twitter weten een sollicitatiebrief op de post te hebben gedaan.

RTV Utrecht meldde eerder dat Agnes Jongerius een van de mogelijke kandidaten is. Het AD bericht vrijdag dat de oud-vakbondsbestuurder heeft gesolliciteerd naar de baan. Een nadeel is haar PvdA-lidmaatschap. De vorige twee burgemeesters kwamen ook van de PvdA.


VAN ZANEN

Ook VVD'er Jan van Zanen wordt genoemd als sollicitant. Volgens De Telegraaf doet hij een gooi naar de functie van burgemeester. Van Zanen was tussen 1998 en 2005 wethouder in Utrecht en oogstte overwegend lof. Op dit moment is de VVD'er nog burgemeester van Amstelveen. In verschillende peilingen staat hij op nummer één.

Vorige week liet Henk Westbroek zich ontvallen dat het burgermeesterschap van Utrecht zijn droombaan is. Een kandidaatschap zou omslachtig zijn omdat de Utrechter niet verbonden is aan een politieke partij. De zanger en presentator solliciteerde al twee keer eerder naar de functie.

Een andere kandidaat is Hidde van Koningsveld, die in 2012 jongere van het jaar werd en onder meer werkt als freelance journalist. Overigens woont hij sinds kort in Den Haag, omdat zijn ouders daarheen verhuisden, maar dat maakt zijn band met Utrecht niet minder sterk, zegt Hidde.

Kandidaten kunnen nog tot 23 september solliciteren naar het burgemeesterschap van Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -