Henk Westbroek officieel kandidaat burgemeester Utrecht

UTRECHT - Henk Westbroek is in de race voor het burgemeesterschap van Utrecht. Dat heeft de zanger en presentator vrijdagochtend bekend gemaakt. Hij hakte de knoop door nadat hij toestemming had gekregen van zijn echtgenote.
Na twee eerdere pogingen, onder de vlag van Leefbaar Utrecht, twijfelde de zanger/presentator de afgelopen weken. Bovendien wilde het thuisfront niet dat hij zich kandidaat zou stellen. Hij kreeg al veel steun van Utrechters en er is ook een Facebookpagina geopend om zijn kandidatuur kracht bij te zetten.
Nu ook de naam van Agnes Jongerius steeds luider klinkt in de wandelgangen, mengt Westbroek zich alsnog in de race. Hij heeft een sollicitatiebrief geschreven, ook 'om de voormalig vakbondsbobo dwars te zitten', zo zegt de presentator en zanger. Westbroek deed zijn uitspraken op 3FM in het programma van Giel Beelen.
Komende zondag sluit de vacature voor de opvolging van Aleid Wolfsen en wilde speculaties gaan nu door de stad. Behalve de naam van Jongerius worden ook oud-wethouder Jan van Zanen en Femke Halsema van GroenLinks genoemd. Die laatste gaf eerder aan geen interesse te hebben in de post.
Wie het zeker niet gaat worden is Alexander Pechtold. Over zijn kandidatuur werd veel gespeculeerd, maar wij wil niet solliciteren, heeft hij vorige maand gezegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.