Instellingen

Prinses Beatrix gewond door ongelukkige val

LAGE VUURSCHE - Prinses Beatrix heeft haar jukbeen gebroken. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst heeft ze thuis een "onfortuinlijke" val gemaakt.
Beatrix is zondagochtend geopereerd en zal enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven. "De prinses zal daarna verder herstellen in Huis ten Bosch," meldt de RVD. In welk ziekenhuis de operatie plaats had, maakte de RVD niet bekend.
De gevolgen van de valpartij voor de officiële verplichtingen van de prinses worden per geval bekeken. Het eerstvolgende openbare optreden van Beatrix is pas op 1 oktober, blijkt uit de agenda van het koninklijk huis. Ze wordt dan in Buren, bij Culemborg, verwacht voor de viering van het 400-jarig bestaan van het Koninklijke Weeshuis.
In maart kwam de voormalige koningin ook al ten val. Dat gebeurde voor de deur van de Oosterpoort in Groningen waar ze een concert van Noord Nederlands Orkest bezocht. De vorstin liep over de rode loper en struikelde over een stoeprand onder de loper. Ze kwam hard ten val, maar raakte niet gewond.
Prinses Beatrix zal naar verwachting rond de jaarwisseling haar intrek nemen in kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.