Directeur Vrede van Utrecht erkent gebrek aan focus

PROVINCIE UTRECHT - De Vrede van Utrecht had uit minder verschillende evenementen moeten bestaan want nu was het voor het publiek soms onduidelijk wat er allemaal te doen was. Dat erkende directeur Peter de Haan maandagochtend op Radio M Utrecht.
Om te vieren dat het ondertekenen van de Vrede van Utrecht 300 jaar geleden plaatsvond, zorgde de Vrede van Utrecht voor veel activiteiten in de regio. Dat varieerde van theatervoorstellingen tot optredens van DJ's.
De Haan gaf maandagochtend op Radio M Utrecht toe dat de variatie in activiteiten voor verwarring zorgde: "ik denk dat het voor het publiek soms wat onduidelijk is geweest dus een volgende keer, en dat is ook het advies dat ik aan gemeente en provincie ga geven, denk ik dat de focus nog wat scherper zou moeten zijn."
Volgens de directeur van de Vrede van Utrecht was de opdracht om veel verschillende Utrechters te bereiken en daarom staat hij er ook nog steeds achter dat er zowel grote als kleine programma-onderdelen waren. Ook is de Vrede volgens hem ruim binnen het budget gebleven. De directeur gaat alles op een rijtje zetten in een evaluatie voor onder meer de subsidiegevers, provincie en gemeente Utrecht.
De organisatie van de Vrede van Utrecht kwam eerder onder vuur te liggen omdat veel mensen helemaal niet wisten waarom het werd georganiseerd. Citymarketeer Roeland Tameling bekritiseerde ook het veel te uitgebreide programma. Volgens Tameling had Utrecht duidelijker moeten kiezen voor wie de feesten bedoeld waren.
De viering van de Vrede van Utrecht eindigde zaterdag met het concert Sound of Freedom. Dat trok zo'n 7500 tot 8000 bezoekers.

De Haan maandagochtend op Radio M

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.