RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bijeenkomst voor omwonenden stankfabriek

BUNSCHOTEN SPAKENBURG -

De provincie gaat een bijeenkomst organiseren voor omwonenden van de biogascentrale in Bunschoten. Dat heeft gedeputeerde De Vries laten weten aan RTV Utrecht.

De fabriek veroorzaakt stank en veel Spakenburgers hebben er last van. Op dit moment heeft de biogascentrale tot 1 november de tijd om alle problemen op te lossen. De provincie kan pas na die datum in actie komen.

Het is de bedoeling dat de bewonersavond binnen een maand plaats gaat vinden. Naast bewoners wordt ook de eigenaar van de biogascentrale uitgenodigd. De SP vindt het een goed idee dat er een informatieavond komt, maar vindt ook dat de tijd van praten eigenlijk wel voorbij is.


BEZOEK

Leden van Provinciale Staten bezochten maandagmiddag de centrale in Bunschoten. Zij spraken met de eigenaar van de fabriek en ook met de omwonenden. De bewoners grepen het werkbezoek aan om duidelijk te maken dat ze de hele situatie zat zijn.

De VVD heeft begrip voor de situatie van de bewoners in Bunschoten. De partij wil echter benadrukken dat er niet onmiddellijk actie ondernomen kan worden. De bewoners moeten geduld hebben voordat zij resultaat willen zien, zegt Statenlid El Yassini.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -