Herrieklus aan brug A12 stilgelegd

© @galecopperbrug
UTRECHT/NIEUWEGEIN - De nachtelijke werkzaamheden aan de Galecopperburg van de A12 zijn opgeschort. Overdag wordt nog wel gewerkt. Omwonenden hadden de afgelopen nachten veel last van lawaai.
De damwanden die worden geplaatst gaan lastiger de grond in dan gedacht en dat zorgt voor meer kabaal. De geplande werkzaamheden zijn nu op de lange baan geschoven.

BRIEF

Rijkswaterstaat is volgens Harald Hansen geschrokken van de vele reacties en de geluidshinder. "We zijn bezig om een bewonersbrief voor mensen in Kanaleneiland en een deel van Nieuwegein te schrijven. Die gaan we morgen verspreiden, zodat ze in ieder geval weten dat de werkzaamheden nu niet worden uitgevoerd."
Als er meer duidelijk is over het vervolg van de renovatie, kunnen de omwonenden opnieuw een brief verwachten. "Zodra we weten hoe we het wel gaan doen, dan zullen we de mensen weer op die manier informeren over wat we doen, wanneer en wat daarbij de geluidsoverlast zal zijn." Rijkswaterstaat wil samen met de omwonenden kijken naar een goede oplossing.

TAKKEHERRIE

Volgens inwoners van Nieuwegein en bewoners van Kanaleneiland is er al nachten sprake van een 'enorm gedreun' dat 's avonds begint en tot in de ochtend doorgaat. Ze laten op Twitter weten dat ze niet op de hoogte zijn gesteld van de werkzaamheden en spreken van een 'hels kabaal', 'een enorme takkeherrie' en een 'fucking irritant keihard gedreun'.
De Galecopperbrug loopt over het Amsterdam-Rijnkanaal en werd in 1974 geopend. Tijdens de renovatie, die tot 2015 duurt, wordt de brug versterkt en het wegdek vernieuwd. Ook wordt de brug omhoog geplaatst, zodat schepen met hogere ladingen ook onder de brug door kunnen.

Herrieklus aan brug A12 stilgelegd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.