Fout bij aanbesteding regiotaxi

PROVINCIE UTRECHT - Het Bestuur Regio Utrecht verwacht snel duidelijkheid over wie het regiotaxivervoer in de provincie Utrecht volgend jaar mag verzorgen. De rechter besloot onlangs dat de aanbesteding niet goed is gegaan.
Vervoersbedrijf Transvision mocht niet meedoen aan de aanbesteding en dat bleek achteraf onterecht. Het bedrijf mag nu alsnog een gooi doen naar het taxivervoer in de regio.

PROTEST

Veel chauffeurs in en rondom Utrecht protesteerden tegen de uitkomst van de aanbesteding. Zij werken bij Schoonhoven-Buytendijk, Hoek Vervoer, taxibedrijf Verbree en Van der Pol die de gunning verloren. Volgens de cao kunnen veel chauffeurs in dienst treden bij de voorlopige winnaar, Willemsen de Koning uit Arnhem, maar ze zijn bang dat hun arbeidsomstandigheden daar achteruit gaan.
Vorig jaar had de FNV een conflict met het bedrijf uit Arnhem. Hoewel het volgens de vakbond een stuk beter gaat bij het taxibedrijf zijn de chauffeurs sceptisch.
Door de lage prijs van Willemsen de Koning kan het niet anders of het taxivervoer in de regio Utrecht gaat flink achteruit, zeggen de chauffeurs. Ook veel klanten zijn daar bang voor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.