RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Westbroek moet nieuwe burgemeester worden"

UTRECHT -

Henk Westbroek moet de nieuwe burgemeester van Utrecht worden. Dat vindt een meerderheid van de inwoners van de stad, die deelnemen aan het RTV Utrecht panel. Eťn op de drie Utrechters wil de liedjeszanger als burgervader.

In een reactie zegt Westbroek dat hij denk dat hij goede kans maakt op de functie. "Ik heb de neiging om gelijk al een fles champagne open te trekken om de overwinning alvast te vieren. Dit is erg bemoedigend", zegt de kroegbaas en zanger.

Een goede tweede is Jan van Zanen, die nu nog burgermeester van Amstelveen is. Eerder was Van Zanen wethouder in de Domstad. Hij krijgt 22 procent van de stemmen. Maar als het aan 13 procent van de Utrechters ligt, dan wordt Hans Spekman de opvolger van Aleid Wolfsen, Spekman staat daarbij derde in de rij.


JONGERIUS

Agnes Jongerius wordt veel genoemd onder ingewijden, maar als het aan de Utrechter ligt wordt de vakbondsvrouw het niet. Slechts 11 procent heeft vertrouwen in haar.

Opvallend is dat de pas 17-jarige Hidde van Koningsveld nog 2 procent van de stemmen weet te winnen. Dat is evenveel als Ralph Pans, de uitdager van Wolfsen bij het burgemeestersreferendum zes jaar geleden.

Gilbert Isabella stond niet in ons lijstje met kandidaten, toch noemt 1 procent van de Utrechters hem spontaan als nieuwe burgemeester van de stad.

Bijna vierhonderd Utrechters deden mee aan de enquÍte die dinsdagmorgen werd gehouden. Vanavond in U Vandaag uitgebreid aandacht voor de nieuwe burgemeester van Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -