Benefietwedstrijd Ruben en Julian goed bezocht

Ruben en Julian
Ruben en Julian © Remko de Waal, ANP
ZEIST - De voetbalwedstrijd voor Ruben en Julian in Zeist is dinsdagavond goed bezocht. In totaal kwamen zo'n 1250 mensen op de benefietwedstrijd af.
De Stichting RuJu zamelde met de wedstrijd geld in voor een monument ter nagedachtenis aan alle kinderen die door hun vader of moeder zijn omgebracht. In de loop van woensdag wordt de opbrengst bekendgemaakt.
De wedstrijd werd gespeeld tussen het RTL Sterrenteam en Lucky Ajax. Op het veld stonden onder andere Chris Zegers en Mark van Bommel. Het team van RTL won met 4-1. Aanvoerder Sjaak Swart van Lucky Ajax overhandigde alvast een cheque ter waarde van 5.000 euro.

VADER

De Stichting RuJu werd opgericht na de dood van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. De jongens waren in mei twee weken vermist en werden teruggevonden in een sloot. Ze waren om het leven gebracht door hun vader.
Moeder Iris van de omgekomen broertjes was bij de benefietwedstrijd aanwezig. Volgens voorzitter Remco Meijer van de stichting steunt ze het initiatief.
"Ze vindt het heel mooi dat we dit allemaal doen naar aanleiding van wat er is gebeurd met Ruben en Julian en is ook blij dat we het zo breed doortrekken dat alle kinderen die door huiselijk geweld om het leven zijn gekomen hierdoor herdacht kunnen worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.