Instellingen

Politie vangt botendief na achtervolging

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Na een grote politieactie op het water bij Bunschoten en in de lucht heeft de politie dinsdagavond een botendief opgepakt.
De verdachte voer met de snelle Searay speedboot de haven van Bunschoten uit, maar werd betrapt door een bekende van de eigenaar. Die vertrouwde het niet en belde 112 nadat hij de eigenaar had gesproken.
De politie rukte uit met drie boten: Vanuit de regio Gooi- en Vechtstreek ging een politieboot op pad en vanuit Amsterdam vertrok een boot van de Landelijke Eenheid. De wijkagent in Bunschoten sprong samen met de havenmeester op een boot en zette ook de achtervolging in.

HELIKOPTER

De politiehelikopter schoot ook te hulp en zag de snelle speedboot op het Gooimeer in de richting van Amsterdam varen. De heli bleef boven de boot hangen en bij het eilandje De Schelp bij Naarden kon de dief worden ingerekend. De boot werd teruggesleept naar de haven van Bunschoten.
De politie heeft de 53-jarige dief, een man zonder woon- of verblijfplaats, ingesloten. Hij had ook 1100 aan onbetaalde boetes openstaan. Het vermoeden is dat de dief niet alleen opereerde en de recherche onderzoekt de zaak.
De politieactie was onder meer te volgen vanaf de A27 en de A6, wat de politie een aantal telefoontjes opleverde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.