Instellingen

Bewoners Tuindorp boos over betaald parkeren

UTRECHT - Veel bewoners van Tuindorp en Tuindorp-Oost zijn boos omdat de gemeente Utrecht betaald parkeren wil invoeren in de wijk. Bij de wijkraad regent het klachten nadat het nieuws afgelopen weekend bekend was gemaakt.
De gemeente zegt dat er teveel auto's worden geparkeerd in Tuindorp en dat daarom parkeren voortaan geld gaat kosten. Uit metingen blijkt dat meer dan 4 van de 5 parkeerplaatsen bezet zijn en dat is de grens om betaald parkeren in te voeren, zegt de gemeente.
Bewoners denken dat de gemeente vooral de kas wil spekken en zijn boos dat hen niet is gevraagd wat ze vinden van betaald parkeren. In andere wijken zijn de afgelopen jaren enquêtes gehouden.
In de Wentlaan, vlakbij station Overvecht, hebben bewoners daarom dinsdagavond een handtekeningenactie gehouden en vrijwel alle inwoners uit de straat zijn tegen invoering van betaald parkeren, zeggen de initiatiefnemers.
Bij de presentatie van de begroting afgelopen maandag kondigde de gemeente al aan dat het betaald parkeren verder wordt uitgebreid. Er komen in 2014 enkele duizenden betaalde parkeerplekken bij.

Bewoners Tuindorp boos over betaald parkeren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.